Voor een zichtbare Rembrandtbrug

Vrienden van de Rembrandtbrug halen ruim 400 handtekeningen op

Home / Blog / Vrienden van de Rembrandtbrug halen ruim 400 handtekeningen op

In een mum van tijd is het De Vrienden van de Rembrandtbrug gelukt om een groot aantal steunbetuigingen voor het behoud van de witte kleur van de brug te verzamelen.

Mede dankzij de feestelijke intocht van Sinterklaas (za. 25 nov.) was het gezellig druk aan het Galgewater en in de Weddesteeg. Van de 290 personen die hun mening gaven, kozen 286 (ruim 98%) voor wit. De kleur bruin, die de gemeente en erfgoed Leiden op de brug willen aanbrengen, vond bij slechts 4 personen (een kleine 2%) sympathie. Enkele reacties: Hongaarse toerist: “Nederland is al zo donker; laat die brug dus juist wit”. En een meneer die zijn Leidse familie kwam opzoeken: “zet maar onder de witte foto ‘voor de brand’ en onder de bruine foto ‘na de brand’!
Dankzij de inzet van vele Vrienden en winkeliers uit de hele buurt (Weddesteeg, Galgewater, Kort Galgewater, Eerste Binnenvestgracht, Morsstraat) werd de handtekeningenactie meteen een groot succes. En de actie gaat gewoon door.

Iedereen die de actie voor het behoud van een witte brug wil steunen, kan dat doen door de online petitie te ondertekenen. Ook daar loopt het hard, het aantal digitale steunbetuigingen zit al boven de 100. Hiermee zit ons totaal al ruim boven de 500!
Tekent u ook?

Bezoek en like daarnaast ook onze Facebookpagina.
Reuze bedankt voor uw steun!