Voor een zichtbare Rembrandtbrug

Animatie: liever wit dan dit

Home / Blog / Animatie: liever wit dan dit

Waar maken die Vrienden van de Rembrandtbrug zich nou toch steeds zo druk om?

Het valt toch allemaal best mee, als dat bruggetje van hen een ander likkie verf krijgt?!

Om aan te geven, hoezeer de brug in bruin-met-zwart weg zal vallen tegen de achtergrond en tegen het donkere water, hebben we een video-animatie gemaakt, die laat zien hoe sterk de zichtbaarheid van de brug zal verminderen als de camouflagekleuren bruin-zwart er op gesmeerd gaan worden.
Denkt u maar aan het fraaie uitzichtpunt vanaf de Bostelbrug, bij drijvend restaurant Vlot (de vml. Waterlijn): wat zal daar van over blijven als de nu mooi in de verte oplichtende witte brug bruin met zwart gekwast is?
Hopelijk maakt onderstaande animatie net zoveel indruk als onze recente video van wethouder Laudy.

 

Doordat onze acties indruk beginnen te maken, zeggen steeds meer burgers, politieke partijen, en verenigingen hun steun toe.
Zo ontvingen we al positieve reacties van de gemeenteraadsfracties van CDA, D66, Leefbaar Leiden, en de Partij voor de Dieren, en van de vereniging Pieters- en Academiewijk (o.a. bekend van de fraaie Hart van de Stad-krant).
En dankzij GroenLinks (raadslid Alex Friso) is wethouder Laudy een eerste keer aan de tand gevoeld.
Met de VVD-fractie hebben we een gesprek gehad, we zijn benieuwd welk standpunt de partij in zal nemen.
Ook hebben diverse partijleden de VVD aangeschreven, en krijgt onze online petitie er nog elke dag tientallen nieuwe supporters bij.
Hebt u al getekend!?

Op Facebook zitten we al ruim boven de 100 likes op onze pagina.

Vanuit ambtelijke hoek houdt men vreemd genoeg vast aan de stelling, dat -nota bene middenin het beschermd stadsgezicht!- de gemeente geen vergunning nodig heeft, voor de radicale kleurverandering van zo’n beeldbepalende brug. Misschien is de Rembrandtbrug wel de langste brug van de Leidse binnenstad!
Ook herhaalt men, dat de brug geen monument is. Daar zijn De Vrienden het mee eens, reden te meer om deze brug uit het bouwjaar 1983, niet de gespeculeerde bruine kleur uit 1650 te geven.
Diverse leden van de historische vereniging Oud Leiden geven aan, dat zij zeker blij zijn, met de wijze waarop de gemeente het Leids erfgoed levend houdt, en dat zij gezien de regelrechte speculaties in het kleurenonderzoek, geen reden zien om de oorspronkelijke witte kleur (anno 1983) van de Rembrandtbrug te wijzigen.

De politieke druk op het college van B&W loopt op, en ook De Vrienden beginnen aardig de slag te pakken te krijgen. We gaan dus voortvarend door met onze actie, om de Rembrandtbrug wit te houden. Alle steun is daarbij welkom, bijvoorbeeld door uw deelname aan onze online petitie. Alvast vriendelijk bedankt!

 

4 thoughts on “Animatie: liever wit dan dit

    1. Vriendelijk bedankt voor uw steun, dit doet ons goed !

  1. Denk er aan, 18 maart aanstaande zijn er verkiezingen voor de Leidse gemeenteraad! Onthoud goed wat de coalitiepartijen van nu met onze stad doen! En stem dan NIET op ze!!

    1. Merci voor de steun & reactie Ray! De gang van zaken rondom de Rembrandtbrug is inderdaad een mooie test van hoe burger-gericht de verschillende partijen zijn.

Comments are closed.